Openingstijden
De praktijk is iedere werkdag geopend van 08.00 tot 17.00uur, behalve op de donderdagmiddag. Donderdagmiddag vanaf 12.00 uur is de praktijk gesloten en wordt er uitsluitend voor spoedgevallen waargenomen door huisartsenpraktijk Douwes Dekker en Feith. Tel 0546-441300 Spoed tel:0546-441450.
Openingstijden | van | tot |
Maandag | 08:00 | 17:00 |
Dinsdag | 08:00 | 17:00 |
Woensdag | 08:00 | 17:00 |
Donderdag | 08:00 | 12:00 |
Vrijdag | 08:00 | 17:00 |
Spoedgevallen
Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!
U kunt voor spoed ook bellen met onze spoedlijn 0546 443223
Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen. De praktijk is geopend op werkdagen tussen 08.00 en 17.00uur. Als u belt dat u eraan komt, tel.0546-442424, dan kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.
Afsprakenspreekuur
Spreekuur op afspraak
Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.
U kunt voor een afspraak voor dezelfde dag de praktijk bellen op werkdagen tussen 08.00-10.00 uur. Voor afspraken op een andere dag mag u tot 12.00 uur bellen.
Voor eenvoudige vragen kunt u ook gebruik maken van het telefonisch terugbel spreekuur. U wordt dan terug gebeld door de huisarts, iedere dag tussen 12 en 13 uur.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
Meer tijd
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
Wrattenspreekuur
Het wrattenspreekuur is iedere eerste dinsdag van de maand.
Graag vooraf even bellen voor afspraak bij de assistente.
Telefonisch terugbelspreekuur
Telefonisch terugbelspreekuur
Voor eenvoudige vragen kunt u gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Dat heeft als voordeel dat u niet naar de praktijk hoeft te komen.
U belt tussen 08.00 en 10.00 uur naar de praktijk en vraagt om een telefonisch consult. De huisarts belt u dan later die dag, op een afgesproken tijdstip terug.
Huisbezoek
Huisbezoek
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent. Voor een huisbezoek op dezelfde dag kunt u bellen tussen 08.00-11.00uur. Belt u later voor een huisbezoek dan kan het zijn dat dit de volgende dag plaatsvindt.
De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.
In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.
Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
Avond-,nacht- en weekenddienst
Spoed 088 5880588. Bereikbaar buiten kantoortijden
Huisartsenpost
De waarneming ’s avonds, ’s nachts en in het weekend is geregeld door de huisartsenpost. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen in de regio Almelo samen.
Openingstijden
Iedere werkdag na 17.00 uur, op zaterdag en zondag en op feestdagen is de huisartsenpost geopend.
Afspraken
Voor een bezoek aan de huisartsenpost vragen wij u eerst een afspraak te maken. Houdt bij het maken van een afspraak uw verzekeringsgegevens bij de hand, want deze kunnen nodig zijn ter controle van uw gegevens.
Adres huisartsenpost
Het adres van de huisartsenpost is:
Praktijkondersteuners
Praktijkondersteunster POH-S
De praktijkverpleegkundige is er voornamelijk voor ouderen en patiënten met chronische aandoeningen zoals: diabetes, hypertensie, hart- en vaatziekten. Deze patiënten worden door haar volgens protocol gecontroleerd, begeleid, en zo nodig nabesproken met de huisarts.
Tijdens dit spreekuur is er aandacht voor;
- gezonde levensstijl mbt voeding, alcohol en beweging
- roken, motivatie om te stoppen en begeleiding bij het stoppen met roken
- medicatie-adviezen mbt de bovenvermelde chronische ziekten
- metingen van lengte, gewicht, BMI, bloeddruk, zonodig 24-uurs bloeddruk
- bespreking van de relevante bloeduitslagen mbt chronische ziekten.
Praktijkondersteuner geestelijke gezondheidzorg, POH-GGZ
Bij psychische of psychosociale problemen kan de huisarts u naar de POH-GGZ verwijzen.
Omdat de functie onder de huisartsenzorg valt, komt een begeleiding of behandeling niet ten laste van uw eigen risico.
Tijdens een kennismakingsgesprek met de POH-GGZ worden de problemen besproken. Daarna geeft hij advies over het behandelaanbod dat daarbij het beste past. Dit kan bijvoorbeeld een aantal gesprekken bij hemzelf zijn, of verwijzing naar psycholoog, psychiater of maatschappelijk werker.